top of page

Lou Steens

Ik heet Lou Steens en bied tijdens dit festival als Chi Neng Qigong instructeur enkele beleef-workshops Chi Neng Qigong aan.  

Wij westerse mensen zijn vaak niet of weinig bekend met de eeuwenoude oosterse methodes die zich bezighouden met interne energie(Qi) zoals Chi Neng Qigong, en nemen ze vaak niet al te serieus of labelen ze als zweverig. Studie en eigen ervaring hebben mij geleerd dat we hierdoor onszélf in het algemeen-, en onze fysieke en mentale gezondheid in het bijzonder, tekort doen. 

Lou.jpeg

Ik ben 42 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Fysieke en mentale gezondheid was (en is nog steeds) mijn corebusiness. Mijn stellige overtuiging is dat wij mensen voor een groot deel zélf verantwoordelijk kunnen zijn voor onze gezondheid (en daarmee ook voor ziekte). Huisarts Gabor Matté stelt dat slechts 4% van de hedendaagse ziektes erfelijk bepaald zijn en de overige het gevolg van stress die samenhangt met onze persoonlijkheid.

Gedurende ons leven leren we onszelf maniertjes (coping stijlen) aan, hoe om gaan met het leven. Deze verzameling van maniertjes vormt onze persoonlijkheid. Het leven heeft veelal leuke en bijzondere momenten in petto, maar ook minder leuke en soms zelfs traumatische. De Qi van de emoties die hiermee gepaard gaan, zoals verdriet, boosheid, onzekerheid of angst nestelen zich resp. in longen, lever, milt en nieren en kunnen daar verstoringen/blokkades veroorzaken die op termijn ziekmakend kunnen zijn. Chi Neng Qigong kan helpen deze verstoringen/ blokkades op te lossen waardoor het gezondheidsrisico daalt.  

 Chi Neng Qigong (ook wel medische/helende Qigong) betekent letterlijk ‘dat wij als mensen het vermogen hebben aandacht te sturen en, door middel van het doen van eenvoudige en lichte bewegingsoefeningen met Qi, ons mentale en fysieke potentieel ten volle kunnen benutten’. We beschikken notabene over een intern energiesysteem maar weten niet hoe we het optimaal kunnen benutten! Léér het en volg  vandaag nog een workshop Chi Neng Qigong.

Praktische informatie 

Locatie: Yogaruimte
Tijden:
 

11:00 - 11:40

12:00 - 12:40

14:00 - 14:40

15:00 - 15:40

bottom of page