top of page

Frank Raaphorst

Frank Raaphorst beoefent ruim vijftien jaar zen binnen de White Plum lineage, en is leerling van Willem Scheepers (Zentrum in Utrecht) en John de Weerdt (Ming Centrum in Ijsselsteijn).

 

In 2015 ontving hij de zen boeddhistische voorschriften van Willem Scheepers (jukai ceremonie) en in 2023 werd hij door John de Weerdt ingewijd tot zen monnik (shukke tokudo)

IMGP3568.JPG

Frank studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden waar hij in 1997 promoveerde als moleculair bioloog. Tot 2016 werkte hij bij de Rabobank als sectorspecialist farmaceutische industrie.

Negen jaar geleden werd het roer omgegooid en vestigde hij zich met zijn echtgenoot Toine Poels in Schin op Geul, waar zij samen B&B the Sjinn runnen.

In New Loreto start Frank na de zomervakantie met een introductiecursus zen meditatie, waar deelnemers kennis zullen maken met zazen (zen meditatie) en het boeddhistisch gedachtengoed. Iedere bijeenkomst omvat soetra recitatie, twee periodes van zazen, kinhin (loopmeditatie), een voordracht over een zen boeddhistisch onderwerp, en uitwisseling van ervaringen.

 

Later in het jaar zal een doorgaande groep van start gaan van mensen die meditatie ervaring hebben en wekelijks samenkomen om hun zen beoefening te verdiepen en toe te passen in het dagelijkse leven.

Wat ga je doen op 29 juni?

Ik zal gedurende de dag aanwezig zijn voor kennismaking en het beantwoorden van vragen. Om zen meditatie te ervaren verzorg ik twee meditatie sessies voor maximaal 15 personen, waarin ook een korte introductie gegeven zal worden over zenboeddhisme. Daarnaast zal er aandacht zijn voor wat mensen kunnen verwachten van de introductiecursus en de doorgaande groep. Iedere sessie duurt 30 - 40 minuten

Praktische informatie 

Locatie: Praktijk Ruimte 2-11
Tijden:
 

13:00 - 13:40

bottom of page