top of page

Veel gestelde vragen over het programma

Vragen over het Programma 

 

Moet ik mij vooraf inschrijven op programmaonderdelen? Zo ja, hoe doe ik dat? 

Vooraf inschrijven voor programmaonderdelen geldt alleen voor de massages, energetische behandelingen en sommige workshops zoals de ademworkshop van Ellen Hoffmans. Inschrijven kan gratis op ons festivalterrein, bij onze host bij de Wellnesstent. Voor de overige workshops en lezingen geldt vol = vol.  

 

Kunnen programmaonderdelen vol zijn? 

Ja, helaas kan dat het geval zijn. Indien je graag ergens bij wilt zijn of speciaal voor bent gekomen, is ons advies om tijdig op die plek aanwezig te zijn.  

 

Zijn er specifieke benodigdheden voor programmaonderdelen, zoals lekker zittende kleding, badkleding e.d.? Zo ja, kan ik mij ter plekke omkleden? 

Lekkere loszittende kleding is voor de workshops en yoga zeker handig. Ter plekke omkleden kan op ons toilet, verder zijn er geen andere voorzieningen voor. Badkleding is niet nodig, omdat het ijsbad een korte introductie is en er geen mogelijkheid is om volledig in het ijsbad te gaan. Een hand/arm of voet/been is wel mogelijk om het te ervaren.  

Verder kun je ook  je eigen yogamat meenemen.

Vragen over huisregels

 Is er een minimumleeftijd? 

Kinderen onder de 16 jaar zijn onder begeleiding van volwassenen welkom met gratis toegang maar er is geen apart programma voor kinderen. Vanaf 16 jaar dient een eigen ticket gekocht te worden.  

 

Moet ik mij legitimeren? 

Nee, tenzij ervoor gevraagd wordt door onze crew.  

 

Wordt er gefouilleerd? Wat mag ik niet bij me hebben? 

In principe wordt er niet gefoullieerd niet, maar indien er wordt getwijfeld of u iets bij zich heeft waarmee u anderen zou kunnen schaden dan kan de beveiliging hiervoor kiezen.  

 

Is er een dresscode? 

Kom heerlijk als jezelf! 

Wat zijn de huisregels? 

Ons festivalterrein is alcohol-, drugs-, plantmedicijn- en rookvrij. Rust voor Ruimte, Stilte, wederzijds respect en vriendelijkheid staan voor ons hoog in de vandaal én wij zouden het fijn vinden als jullie dit respecteren.  

 

Zijn dieren toegestaan op het festivalterrein? 

Dieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein, tenzij het hulphonden betreft.  

Vragen over bereikbaarheid

Hoe bereik ik het festival met het openbaar vervoer?  

Het H&W Festival terrein is bereikbaar met OV. De dichtstbijzijnde bushalte is Oranjeplein, Simpelveld. Vanaf deze bushalte is het 5-10 minuten lopen naar het festivalterrein, gelegen aan kloosterstraat 68, 6369 AE Simpelveld. Er rijdt ieder half uur een bus vanuit het Oranjeplein, Simpelveld naar Heerlen treinstation.  

 

Hoe bereik ik het festival met de auto? 

Het Health & Wellness Festival bij New Loreto is goed te bereiken met de auto. Navigeer naar kloosterstraat 68 en daarnaast ligt de parkeerplaats. Indien deze vol is, kunt u parkeren op de parkeerplaats achter de Gemeente Simpelveld vanuit hier kunt u de weg door het park nemen naar New Loreto.  

 

Waar kan ik mijn auto parkeren en zijn daar kosten aan verbonden? 

De auto kunt u het beste parkeren op de parkeerplaats achter de Gemeente Simpelveld vanuit hier kunt u de weg door het park nemen naar New Loreto.  Parkeren is gratis op zaterdag in Simpelveld.  

 

Ik, of iemand in mijn omgeving is slecht ter been. Kan er dichtbij geparkeerd worden of dichtbij afgezet worden? Wat is de loopafstand naar het festivalterrein? 

Er zijn naast het festivalterrein gehandicapten parkeerplaatsen. Indien iemand slecht ter been is maar geen gehandicaptenkaart heeft, kan deze persoon aan de poort worden afgezet.  

 

Waar kan ik mijn fiets plaatsen? 

De parkeerplaats naast het festivalterrein heeft een fietsenrek, waar u de fiets kunt neerzetten.  

 

Is het festivalterrein rolstoel/scootmobiel/rollator toegankelijk? Zijn de toiletvoorzieningen dat ook? 

Ja, zowel het festivalterrein als de toiletten zijn rolstoel-, scootmobiel- en rollatorvriendelijk en toegankelijk.  

 

Wanneer is het terrein geopend? 

Het terrein opent om 10.30 de poort en is tot 20.00 ’s avonds geopend voor bezoekers.  

Vragen over consumpties

Kan ik er eten en drinken kopen?  

Ja, eten en drinken zijn te koop op ons festivalterrein.  

 

Kan ik er ook vegetarisch of veganistisch eten? 

Het eten op ons festivalterrein is allemaal vegetarisch en/of veganistisch. 

 

Hoe betaal ik consumptie? 

Consumptiebonnen kunnen zowel met pin als contant worden aangeschaft op ons festivalterrein, naast de drank- en foodstand.  

 

Mag ik ook zelf eten en drinken meenemen?  

Je kunt eten bij Les. Zij heeft heerlijke verse salades, smoothies, hapjes en maaltijden. Daarnaast hebben we natuurlijke lekkernijen van Charlotte. We hopen dat je dit kiest en zelf geen eigen eten of drinken meeneemt. Natuurlijk neem je met warm weer wel zelf ook water mee.  

 

Zijn de toiletvoorzieningen gratis? 

Ja, alle toilettenvoorzieningen zijn gratis.  

Extra vragen

Mag ik overal foto’s en video’s van maken? 

Ja, u mag foto’s en video’s maken voor privégebruik en niet voor commerciële doeleinden.   

 

Let op: vanuit de organisatie kunnen beeld- en geluidsopnames gemaakt worden. Met het aankopen van een ticket gaat u er automatisch mee akkoord dat deze beelden gebruikt kunnen worden voor commerciële doeleinden door de organisatie.  

 

Is het binnen, buiten of beide? 

Het festival is buiten in onze prachtige kloostertuin, uitgaande van mooi weer. Op de toiletvoorzieningen na, deze zijn binnen.  

 

Zijn er nog tips? 

Bekijk voorafgaand aan uw bezoek goed het programma, want er is de hele dag veel te beleven in onze prachtige tuin. Indien het warm weer is, is er voldoende beschutte plek maar een natuurlijke zonnebrand is zeker een aanrader om uw huid te beschermen.  

 

De dag voor ons Health & Wellness Festival is Nachtmystiek. Het museum van New Loreto, Schat van Simpelveld, doet hieraan mee dus indien u beide wilt bezoeken en u komt van ver dan is een overnachting in de B&B van het klooster zeker een aanrader. 

CONTACT

Kloosterstraat 68,
6369 AE Simpelveld

Bedankt!

Blijf op de hoogte
nieuwsbrief ontvangen

Bedankt!

bottom of page