top of page

Ans-Westdorp-Klinkers

Ans is geboren en getogen in Bocholtz en woont hier met haar gezin. Al sinds zij een potlood kon vasthouden wilde ze alles tekenen wat los en vast zit. Als autodidact heeft zij veel ervaring opgedaan met het werken met allerlei materialen.

 

Zij is een veelzijdig kunstenaar die zich niet graag vastlegt op een bepaald thema maar voor portretten heeft zij een lichte voorkeur. Haar uitdaging ligt in het experimenteren met allerlei materialen en nieuwe technieken die een gevarieerd aanbod aan kunstwerken oplevert. Haar werken hangen regelmatig op solo- en/of groepsexposities en een enkele keer per jaar neemt zij met een selectie van haar werken deel aan kunstmarkten in de regio.

 

Naast haar vrije werk tekent en schildert Ans in opdracht. Denk daarbij aan uiteenlopende thema’s en onderwerpen zoals een schilderij voor een bijzondere gelegenheid waarin al of niet persoonlijke details zijn verwerkt maar ook aan (groeps-)portretten van mens en dier.

 

Sinds begin 2024 heeft Ans een nieuwe atelierruimte in het Loreto Klooster in Simpelveld waar ze haar cursussen tekenen en schilderen en workshops voortzet. Haar enthousiasme voor schilderkunst brengt zij graag over op zowel beginners als gevorderden. Elke cursist kan op zijn/haar manier aan het werk maar Ans geeft regelmatig opdrachten waarbij zij naast uitgebreide materiaalkennis ook achtergrondinformatie over de schildertechniek en kunstenaars aan bod laat komen. Haar filosofie is dat iedereen kan tekenen en schilderen op zijn/haar eigen manier.

werkstuk_2978dg.jpg
Wat ga jij doen op 29 juni?

De bezoekers mogen kennis maken met houtskool: ik geef een korte inleiding in het materiaal van 30 à 40 minuten waarbij iedereen wel degelijk zwarte handjes gaat krijgen. Als er om half elf al inloop is, dan kunnen de workshops om het uur (11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur) plaatsvinden. Anders zie ik het liever op het half uur. Deze mini-workshop vindt boven in mijn atelier plaats. Er kunnen 9 personen aanschuiven, last-minute kunnen er nog wel 3 à 4 personen bij. De deur blijft tijdens deze workshop ook gewoon open, bezoekers mogen gerust tijdens de workshops een kijkje komen nemen.

bottom of page